vineri, 9 aprilie 2010

Curiozitati6: Credinta si cainii...

Acesta ...este "Faith"(Credinta).
Este un câine născut în Ajunul Crăciunului anului 2002. S-a născut cu 3 picioare - 2 sănătoase (cele de la spate) şi unul din faţă anormal, care a trebuit amputat. Desigur nu putea să meargă când a fost fătat.




Primul său stăpân nu a crezut că poate supravieţui şi de aceea s-a gândit că ar fi mai bine să-l “adoarmă”.
Insă noul stăpân, Jude Stringfellow, la întâlnit si a dorit să aibă grijă de el. Ea a fost hotărâtă să antreneze acest câine şi să-l înveţe să meargă singur.
Ea a fost cea ce i-a dat numele.




Pentru început ea l-a pus pe o placa de surfing pentru a-l obişnui cu mişcarea.
Mai târziu ea a folosit unt de cocos pe o lingură scobită, ca momeală şi recompensă pentru ca el să stea vertical (pe picioarele din spate) şi să ţopăie în jurul ei.



În acelaşi timp, alt câine din casă îl ajuta şi-l încuraja de asemenea să meargă. În mod uimitor, după numai 6 luni, ca o minune, Credinţă a învăţat să stea în echilibru pe picioarele din spate şi prin sărituri să meargă.
După un alt antrenament în zăpadă, el a învăţat să meargă –păşind ca o fiinţă umană.





S-a scris despre el, a aparut si la T.V.





Consider ca acest catel ar trebui sa ne dea o lectie... de viata.

Va las pe voi sa decideti cum ar trebui sa stea lucrurile.

Un comentariu:

Psy Darkness spunea...

Dupa cum am aflat si eu urmarind un documentar publicat de cei de la Discovery Channel despre Faith, vreau sa spun ca am ramas marcat de faptul ca toti ne putem adapta la orice stil de viata...si animalele in special! Acesta este un bun exemplu pentru a demonstra teoria. Foarte frumos ca mi s-a amintit de el. Multumesc frumos.