miercuri, 27 ianuarie 2010

de ce-mi place sesiunea...

Desi e greu de crezut ca studentul obisnuit poate avea macar un singur motiv pentru care sa astepte cu nerabdare cuvantul ce reda dezastru in viata sa sociala,eu am gasit un motiv ce ma face sa ador aceasta perioada...CIOCOLATA!!!



Pentru ca se stie,ciocolata are proprietati fabuloase in ceea ce priveste stimularea capacitatii de concentrare,asa ca in aceasta perioada nicio dieta nu imi poate interzice consumul,e drept,moderat,de delicatesa pe baza de cacao...

Si cum eu sunt o fana a ciocolatei,ador sa incerc tot mai multe sortimente!
Astfel,va propun si eu o lista cu principalele tipuri de ciocolata propuse in forma lor de baza...


Clasificare
Aromele pot fi obţinute prin diferentele de timp şi temperatura in procesul de prăjire al boabelor de cacao.

Ciocolata neagra este produsa prin adăugarea de grăsimi şi zahăr la masa de cacao. Este o ciocolata fara lapte adaugat, cu toate că în Statele Unite, acest lucru nu este intotdeauna respectat. Acesta mai este numită si "ciocolată simplă". Normele europene specifica un minim de 35% masa solida de cacao necesara pentru ca ciocolata sa fie cu adevarat”neagra”,pe cand cele americane propun doar 15% cacao,nu ca si masa solida,ci ca si lichior de ciocolata(liciorul de ciocolata reprezentand masa de cacao sub forma lichida).




Ciocolată cu lapte este de ciocolată cu lapte praf sau lapte condensat adăugată. Guvernul SUA impune o concentraţie de 10% din lichior de ciocolată. Reglementările UE a specifica un minim de 25% solide de cacao.



Ciocolata demidulce este deseori folosită în scopuri de gătit. Este o ciocolata neagra, cu o mică (de regulă jumătate) cantitate de zahăr.





„Bittersweet Chocolate” este o forma îndulcita de ciocolata neagra ce nu contine lapte sub nicio forma. Ciocolata Bittersweet este în esenţă un amestec de lichior de ciocolată, zahăr, unt de cacao, şi, uneori, vanilie. Adesea, lecitină se adaugă ca un agent de topire.



Couverture
este un termen utilizat de ciocolată, bogate în unt de cacao. Brand-uri populare de couverture folosite de bucatari de patiserie profesionala şi de multe ori vândute în gourmet si magazine de specialitate alimentare includ: Valrhona, Felchlin, Lindt & Sprüngli, Scharffen Berger, Cacao Barry, Callebaut, şi Guittard. Aceste bomboane de ciocolată conţin un procent ridicat de cacao (uneori 70% sau mai mult) şi au un conţinut total de grăsimi de 30-40%.




Ciocolată albă
este o confectie alimentara pe baza de zahăr, nucşoară, şi grăsimi (unt de cacao, fie sau uleiuri vegetale), fără a solide de cacao. Unii considera ciocolată albă că nu este chiar ciocolata, din cauza lipsei de solide de cacao.


Arome, cum ar fi menta, vanilie, cafea, portocale, căpşuni,arahide, nuci,mere confiate si scortisoara, caramel, sau chiar de orez se adaugă la ciocolată într-o formă de cremă sau în bucăţi foarte mici.


Care este ciocolata ta/dumneavoastra preferata?De ce?

Niciun comentariu: