luni, 26 aprilie 2010

Colt filosofic1: One life

Sunt unele lucruri pe care toti le stim, le deducem sau ni se par cat se poate de obisnuite,dar despre care suntem consienti abia cand le spunem cu voce tare, cand le scriem, ori...cand le citim.

Stiu, stiu, stiu...

Ce altceva mai lipsea de pe aceasta pagina: Putina Filosofie...

Sper sa nu considerai asta a fi filosofie de viata ieftina, doar ca, hei! Cu totii ne punem unele intrebari uneori sau tragem concluzii alteori si poate ca acestea sunt importante pentru noi...atat de importante incat ne dorim mult de tot sa afle despre ele si altii...

Pentru ca, vrem sa recunoastem ori nu, suntem "legati" unii de altii,caci formam o societate.Fiecare dintre noi ar lua-o razna daca ar fi nevoit sa indure singuratatea.(vezi cartea lui Defoe)

Asa ca avem nevoie de altii, ce se pot asemana cu noi, sau pot fi total diferiti.Unii ne inspira, altii ne dezamagesc, unii ne motiveaza, altii ne amagesc...
Exista oameni de toate felurile, avem de unde alege: scunzi, inalti, grasi, slabi, puternici, optimisti, pesimisti, realisti etc etc etc (lista poate continua la infinit).

Toti acesti oameni ne-au influentat, ne influenteaza si ne vor influenta comportamentul, felul de a fi, pana in temeliile constructiei noastre ca si fiinte.

Putem sa recunoastem asta sau nu.

Ei ne ajuta sa ne gasim un drum, sa il urmam, ne pot devia de la el sau ne pot readuce pe calea cea buna.

Dar, intr-un final, decizia este a fiecaruia dintre noi.

Important este ca, la sfarsitul zilei, sa nu te fi pierdut pe tine insuti.

Sa stii cine esti, ceea ce ai de oferit, ceea ce iti doresti sa primesti si ceea ce poti si vrei sa dai...pentru ca poti avea multe de oferit, dar nu esti in stare sa faci asta, pana la urma,nu?

Suntem asa cum suntem, traim intr-o lume imperfecta tocmai datorita si din cauza noastra.

Zambiti, radeti, plangeti, iubiti, urati, fumati, mancati sanatos, munciti, relaxati-va, distrati-va, fiti frustrati sau neimpliniti, caci toate acestea sunt consecintele faptelor voastre!

Asta se numeste "viata", ne este data de cine vreti voi: de mama,de Dumnezeu, de evolutie, de destin, din greseala.

Dar ne este data: este un dar.

Suna total siropos.

Dar nu avem de unde sa stim daca vom mai avea o alta sansa sa traim, nu?

Asa ca...hai sa facem asta.Sa traim frumos.

Eu asta mi-am propus...

Voi?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa ne traim viata, duduie pana acuma unde ai stat ? intr-o pestera? dute si mai da cu zaharelu si la altii daca tu nu esti in stare sa fii cineva de care sa fii mandra, numa lucruri proaste ai pe forum